Saturday, August 21, 2010

Exam + Ramadhani + Cik Tikus ;)

Algebra & Geometry, Physics 1, Chemistry 1, Biology Cell, Chemistry 2, Calculus, Reproduction&Ecology, Physics2, English.

Mid-sem Examination

Assalamualaikum. Ohoh alhamdulillah peperiksaan pertengahan sem 1 sudah berakhir. Legalega ;) 9 subjek, 9 jam sahaja kami diuji. Enjoy! [enjoy la sangat -,-"] Hee..amek berkat bulan Ramadhan al-Mubarak. Soalan ok (kut), tapi jawapan yg tak berapa nak cun. :p Tough. Untuk mid-sem nih, soalan berbentuk objektif je semua, tapi tuh la, rambang mata  n xda dadu nak main lambung2. haha. Tawakal tawakal okies.


Ramadhani

Buka puasa kat sini tak hidup. Tak macam kat maktab dulu. Kat sini kalo berbuka, dengan rumate, clsmates muda2 dulu. Dengan clsmates baru pun tak berbuka puasa lagi. Wahaa cm best je :) Oh, ada resipi untuk sahur bg sesiapa yg malas cari makanan kat cafe. Hehe. Resipi ini sangat tak sesuai bagi mereka yg makan di Dewan Selera or Home Sweet Home. Ahah. -next entry-

Terawih+tadarus dalam Dewan Gemilang, sejuk ohh~ tapi guna karpet yg ada saf la, bukan tikar panjang zaman form 4 dulu. Hehe. 8 rakaat, siap witir kami dirikan dalam sejam. Agak mengantuk dan kadang2 tersengguk-sengguk dibuatnya. Wakaka. 

505 08/09. Tepi tasik Kolej Kediaman Raja Dr Nazrin Shah. Syg lebih mereka, tempat ngadu2, lepak2, study2!. haha
Dayah, Hanim, Fauzan (jemputan haha), Atieya, Hadiyani, Ayuni n me.

5 ekor kumbang dalam kelas tersingkir ke luar gelanggang bagi sesi ini. hak3 18 kuntum bunga je ye. ^^v sorry!
[Fariha, Yana, Asfa, Anne, Mira1, Tiq, Mira2, Syud, Fadilah, Syafini] By, Syuk, Fatin1, Izzah, Fatin2, Fina, Chibo, Amalina tiada dalam gambar. Mereka belum sampai di tempat kejadian hee

Cik Tikus
 
Minggu terakhir sebelum menuju ke gerbang peperiksaan, kami bergurau dengan tikus ternak. Kenapa tikus ek, kalo rabbit ke comel sikit..haha siap bole sembelih awal2, after experiment bole buat BBQ..yummy! Bak kata tutor Bio subjek Pembiakan, Ekologi dan Perkembangan Organisma, demonstrators yg prempuan tak sampai hati nak tengok cucuk2 gunting2 belah2 rabbit yg comel. hahaha. Kalau katak pulak, tak bes :p katak amphibia, xdak reproductive organs mcm kita. Cik Ti mammals.

Acikucikucii~
Ketaq oh masa awal2 nak operate beliau. Haha gunting dah la tumpul, ish. yg kiri tuh, forceps ye. mcm salah je tangan awoks handle forceps :p
From left : Yaya, Isyam, Fafa, Izzah n Fatin. Hisham mcm da biasa ja buat projek ngn Cik Ti nih. haha.
Isi perutnya dirobek oleh mereka. ;) She is female. Nampak tuh fallopian tube?
Rib cage beliau keras, so x operate pun atas tuh. Gunting x cukup tajam la wak..
Discussion n lab report. Oh masa nih terserlah bakat2 terpendam melukis dalam diri masing2. Haha. Bak kata Amyrul, lukis cantik2 pun, markah sama ja dengan orang yg lukis buruks~ hehe. Biala, at least puas hati lukis memoleks, kan kan? Terbaekk! [chibo la lukisan paling real..ecece :p]
Cuci cuci - xi shua shua xi shua shua ui ui - bye2 Cik Ti! ;)

Handle with care. Gambar ini gila. -.-"
Akhirul kalam, salam Ramadhan dan selamat beribadat! :)

2 comments:

dayanaazhar:) said...

korang tak ambik physics ke untuk sains hayat? waaa....bestnye bdah tikus. jeles. kat sini bukannya buat bedah2 tu...ergh

Asfarina =) said...

ade2 fzk 1 n fzk 2.
yeke xda? belum lg kut..hee