Friday, July 8, 2011

Mr. Tumblr

Assalamu'alaikum warahmatullah :)

Aku jumpa pelbagai erti hidup kat Tumblr. Tak sama macam kat laman sosial yg lain. Tumblr senang, reblog je pun orang tak kesah. Tak perlu kata apa-apa. Gambar yg ada dah cukup utk sampaikan maksud. Ehh faham ke? Haha. 


Kalau suka gambar lawa lawa, kalau suka benda cantik cantik, kalau suka motivasi semangat semangat, kalau suka jadi positif positif, kalau suka ayat cinta cinta, kalau suka pemandangan indah indah, kalau suka kartun comel comel, kalau suka ayat islamik islamik, kalau suka senyum hari hari, kalau suka bahagia bermacam perasaan, kalau suka benda jujur, kalau suka selami perasaan, carilah Tumblr :) segalanya ada di sini. Sesuai dengan pelbagai jenis jiwa manusia. Ahahhha. Tak tahula org lain, yang penting, aku ni la rasa serasi dengan Tumblr. ;) blog tempat cakap panjang sikit. eheh.

Makanan ;)
yg comel-comel, nampak sedap sampai rasa tak sanggup nak menjamah.


Pemandangan sejuk mata memandang :) klasik kut yg ni. Byk lagi cantik cantik.


Kata-kata yg jujur. Mungkin. XD




Kata-kata ingat Allah :)


Kata-kata dari hati seorang perempuan :]


Kata-kata tak serius. Hehee.



Motivasi hari-hari :)


Beautiful ;)



Dan banyak lagi peringatan saban waktu :)



Itu sahaja nampaknya untuk sesi perkongsian merangkap promosi Tumblr. Ohh tapi Tumblr saya tak boleh tayang-tayang link. Harap maaf, sila minta link terus daripada saya jika anda teruja untuk mengetahui lebih lanjut. Haha.

Tumblr simple, tak leceh, dan paling penting, banyak ilmu yg boleh dikaut. Follow mereka yg positif, barulah hari-hari anda juga akan menjadi lebih istimewa dan bermakna. :)

Sekian, terima kasih. Wassalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh.




*Dan Tumblr juga mengingatkan kembali zaman indah kanak-kanakku ;)
Terima kasih Zetty, terima kasih Syud. Sebab Tumblr awak berdua best, berjaya menjadikan aku teruja dan seterusnya bagi aku inspirasi. 
Haha frankly speaking, mula2 buat Tumblr dahulu kala rasa mcm ntah-hape-hape-je-Tumblr nih!
Hee tapi mestilah kena beruasahaaa! Untuk merasa manisnya ;)

1 comment:

Nurul Farehah Jalal said...

as....sangat sangat menarik..awesome