Saturday, February 13, 2010

yeay P kereta! :)

Alhamdulillah... smlm da berjaya lulus bhgian 2 n 3 test jpj. Tapi kan, aku mmg rase aku akan fail! wahaha.. nak pertikai lak nape lulus.. Haih..hati aku mngatakan, "Habes r..mcm nak fail saja...". Tp ade gak terdetik, kalo lulus ni, mmg rzki la..eceyh! Sbb nyer kan, tester sbelah aku ni, tnye mcm2.. Knape x tu lah, x ni lah... Nseb baik la, aku msih bole berfikir waktu tuh, xde la kaku je en..hee tapi, x lalu jalan A or jln B pun.. cz mse tuh da 12 lbeyh. Nak sembahyg Jumaat kan. Pegi msuk taman2 berdekatan je.


Aku dpt kreta A, tp kreta lain yg skali ngn aku mse tuh pn same gak, msuk taman2.. Syukur2! hehe.. Last2, bile nak kua kreta tuh after ckp terima kasih kt encik jpj, aku cm x brani nak tgk markah..huahua huh, msti fail ni! Tapi....yeay yes2 alhamdulillah! 17/20..haha ok la tuh! 3 markah hilang kat trafic light, kaki x letak kat brek n ape tah lg 1. Hmm, memangla. Cz x lalu trfic light p0wn. Kalo g jln A or B, barulah bole judge kan.. Tp, kwn2 aku sume dpt 17 markah gak...kesalahan pn same..hahaha bertuah badan jpj co0l saja~ =) mse kat parking pn, encik jpj tuh baik2 je.. so, x de lah terkejut or nervous mse parking kat bukit..muahaha!


So, skg ni tinggal nak selesaikan motor je.. patutnye bile amek skali kreta n moto, tp ade masalah berbangkit masa awal2 tuh, so amek la kreta dulu. :)


Ade makcik ni kan, ksian dy..pregnant. Tp x lepas mse kat bukit. Pakcik jpj yg baik kt bukit tuh kate, "Awk mengandung ek..tp tuh la, sy nak tolong pn da x bley.." makcik tuh ckp, "Tak pe la encik..saya ulang lepas bersalin je la..". Rase ksian lak tgk dy..pnt2 cm semput je aku tgk..da la pns mse tuh. Nseb bek aku mmg bawa air ke mana2, elak dehydrate la kononnye. hahax.. Tp bila hulur, dy x nak la pula..huhu ade makcik sorg tuh pn kate haus, tp segan kut nak minum air aku..sbb mayb dy nampak aku pn haus+kepanasan! waha.. hah, petugas kat institut tuh kate aku nak g skola, cz bwk botol air!!!!! huwaaa~~~ malu jek! haha..tp bekas air tuh tupperware, bukan yg gambar kartun2 taw..! Isk3..da sume org gelak..huwaaaa~ siap suruh aku minum air lg b4 dy panggil bwt parking.. hee aku senyum sengih2 je la cm biase..=D
Congratz!! Rakan2 seperjuangan, Nad, Nabela Aziz, Ety, Halim SDAR, Shafikah Rahman, Farah, Izzatul, Syaraini, Ainul n semua yg amek test kreta o moto o both pd hari Jumaat, 12 Feb 2010! Jadilah pemandu berhemah ok. Eceyh! =p
Thank you!! goes to those who wished me best of luck on dat nice Fri ..hee Ibu, fmly members, Ajiem, Nuna, Afnan, Shikin, Anem, Mia, Faris Napi, Dila, Syifa, Yunie, Wanie.. :)

2 comments:

iftah said...

salam spa!
wahaha! lwk laa..
k,k, tahniah ye..
jd pemandu b'hemah
pkai talipinggang keleder
jgn memotong barisan
klu mengantuk singgahlah sebentar di stesen2 minyak berdekatan anda
hehehe!

hEaRtQah said...

congratz asfa..me looking forward for ur next entry ok..=)