Friday, May 21, 2010

Tahniah!


*Nama**:**ASFARINA BINTI ISMAIL* *No. Kad Pengenalan**:** 92060601____* *Tahniah anda tidak berjaya. Oh, maaf anda tidak layak* Hee..again and again. Sedih? Kinda, but not really. Happy? Biase je.. but, for sure i'm happy fr them. :) Bila kawan2 ramai dapat, "Wah~! Bes nyer!". Congratulations guys! Apabila dengar ada yang tak nak pi..haih..pi je la. Tak nak pi gak, bagi kat kami ja..ahah! Al-kisah, beberapa hari selepas tanggal 11 Mac..i received a love letter from my deary ;p  last year, we wished to pursue our studies in KMB together. But yeah, we were only dreaming. [Masuk KMB, fr IB, memang jadi orang yg baguss..(:] Here's the love letter:


Terharu~ rasa nak menangis lagi je masa tuh. Tapi tak pe..lepak sudeh..nak tahu lagi? Baca ni pulak.
Brputus asa adlh seperti mnyempitkan rahmat Allah.
kerjaya kite bukn brmula lps spm ok..lps dgree nty.
dlm surah al insyiraah kan 2x diulang "ssungguhnya bersma kesulitan i2 ada kmudahan".
so, bnda nih pasti yg teramat sgt. insya Allah.
adakah anda tidak yakin?
atas alasan ape anda nak brputus asa?
teruskan kerja kite, mari sama2 belajar, hidup bermatlamat ibadah lillahi taala, 
tanpa ptus asa.
kite ada 24 jam sehari untuk mengadu, tnpa Dia rasa jemu dgn kite. kite ade Allah tnpa Dia rasa jemu dgn kite, kite ada Allah utk ringankan segala masalah kite. kite ada Allah yg tak pnh lupakan kite.kite ade Allah utk itu, utk ini..Allah lgsung x berkira.
aku suke ayat atok kls 15 khairil afndy tuh, Kadang2, Allah bagi semuanya kat sseorg tu. Kita tgk dia berjaya, tapi umur xpanjg. Hilang semuanya. Lihatlah org di atas agar kita bersyukur. Serta JANGAN LUPA, lihatlah org di bawah agar kita lebih bersyukur..

alhamdulillah..syukur nikmat. so, masih berputua asa? kite geleng sama-sama. (((:
  
Ni kami borak2 kat wall group PASUM 2010/2011. Sikit je amek yg bagus2..
Okay, nak buat lagi bertambah syukur, ini dia ->kadang-kadang..sedih? tak yah, tak yah. :)
After long and beneficial hols, now i'm heading to..
Universiti Malaya, The Leader in Research & Innovation. Kolej ke-12. Mudah2an baik segala. *ok ke? huu..i'll jugde soon aite. Think positively, Asfarina!* All the best for all of us! Fighting! Take care wassalam.

9 comments:

Ahmad Sharil said...

asfa!
jgn sedih2..
kita BWP semua pernah janji nak fly ramai2..sedih tau..

tp bila fikir2 balik,
semuanye sudah ditetapkan..belajar actually x penting pun,
yg penting JOB!

so, after habis degree locally,
lg cepat kerja,lg senang cari job oppurtunities! (salah eja)
haha..

kita rasa sedih sebab kita dikelilingi budak2 yg mostly fly,tp cuba tgok budak2 kampung,
sekolah payung lubang ke,
sekolah harimau madul ke,
lg kesian..hehe..
(apalah aq merepek nih??)

lagipun, tak semestinye semua fly,
aq dgar cter, sem lepas,
65 org kt kolej mara banting x lepas..

so,dorg last2 study local je,
lgpun,kalau x lepas..

kena bayar balik!
around rm300k,
n nak cepat hbis bayar,
KAU KENA KERJA DENGAN MARA!
jadilah cikgu ke,akak koop ke..
kau nak?
haha..

hati saya seorang peguam,
tadaa!

Asfarina =) said...

panjangnye! anyway, thnx dude! appreciate that.
yeah indeed. keliling kite sume fly, bila x fly kdg rase cm sorang2 je kat msia.
oh, kau boleh la start guna 'hati saya seorang peguam'. sbb uia after foundation u straight fr dgree. asasi sains hayat is too general.

hati sy seorg dentist. amin. pray fr me. :)

FAUZAN said...

aku nak comment bende yang same cam blog sharil..
" kalau kamu tahu ape yang aku tahu..nescaya kamu akan banyak tergelak/tersenyum daripada kecewa/menangis" - riwayat aku..haha
sumthing like dat la..
kau try bace blog kak kamaliah..betolla pe yang parents n atok aku cakap..
aku nak explain un susah..panjang sangat..so..precisenye..
oversea - tyme blaja memang indah..tyme keje..ko piki la sendiri..(except profesion yang wanted la) tapi mostly budak ni amik medic..engin..bla..bla..common..
tapi aku tak deny la lawyer un lebeyh kuang tapi aku look on the other side la..based on experiences..
local - jimat..keje lebeh kuang je ngan dak oversea..
dah la..malas aku nak tulis..ko takkan paham un..haha..
so..chill2..

harishah halim said...

salam.

asfa, fly bukan matlamat. kt dpt fly jgk. ke mana? INDONESIA! kalau awk ada kat tempat kt, awk akan tahu macam mana rasanya. tp bila dh penat nangis, penat fikir, baru lega baru tenang. alhamdulillah.

lain org, lain rezeki. tapi kalau matlamat hidup kita ibadah kpd Allah, mana mana pun kita boleh hidup, mana mana pun kita blh bersemangat.

sekarang, duduk dan fikir. jangan asyik kata "ada hikmahnya" tapi tak pernah cuba mencari.

kalau awk tanya kt, kt mungkin dh jumpa knp kt ke indon. salah satunya mungkin Allah tau kita mmg x blh belajar dalam air cond. ini lagikan dalam cuaca sejuk membeku. hehe. ok banyak pulak membebel.

jangan sedih lama lama. peluang menunggu di PASUM. semoga berjaya Dr Asfarina Ismail :) insya Allah..

fy said...

asfa...jgn sdey2...dlu pon kite cmtu gak..rase sedih x dpt fly..rase jeles tgk kwn2,senior2 fly...pnh gak rase depress yg teramat sgt..tp alhamdulillah pas msuk asasi kite sedar x semestinye fly boleh jamin keje..mmgla nmpk hebat bile kte ckp kte stdy oversea...tp maybe ade hikmahnye allah x bg kite fly skrg kn?situasi kite same asfa..huhu...so smoga kite berdua dpt gak capai impian kite nanti..insyaallah..amiin...

IzyanKhalidah said...

insyaAllah asfa..u can do it no matter where is the place.. insyaAllah setiap orang ada rezeki masing2..good luck ok! :)

hidayatulizati a.k.a. atie said...

bila dftr um?

Benrauf 2.0 said...

kolej 12 um yg campur gender tu kan?

Asfarina =) said...

Thanx a lot semua! :) ok, try my best. insya Allah.

daftar 23hb mei lepas..hehe
eh tak..laki pmpn lain blok.