Saturday, April 17, 2010

Oh matrikulasi!

:)) salam. hye2! semoga semuanya sihat dan diredhai Allah. (: Lama x update blog kan..-.- pergi mana entah? Secret. ;D Lagi pun, awal bulan buku2 majalah2 beratur menunggu giliran untuk diselak..=p  uhum..ni baru jumpa, "Membaca ibarat memberi cahaya kepada roh kita". Eh, tapi ini bukan berkaitan bahan picisan taw.. Rasanya kalo baca Quran memang paling tepat. hii..

Eh, semalam 6.30am dah tercegat depan lappy nak check matrix. Hehe.. alhamdulillah~ Kolej Matrikulasi Melaka (KMM). Haha excited je! Lepas cek fb, lagi la seronok ramai dak Taiping dpt.. Classmate un same..waha lg excited bila balik uma atok terus serang czen. "Weyh, aku dapat melaka! Ko dapat mane, bang?". Hoo..dy terkejut pagi2 lg tgk aku excited2! ;D ha..dy un dengan riak x percaya, cakap "Yeke??! Aku un dapat melaka gak! Haha.." Bila call Zarifah (czen lg sorang), dy un gelak2 cakap dapat Melaka gak! HAHA..lawak je nak berkumpul family kat melaka semua. Er..tapi tunggu UPU dan lain2 dulu. Medic Mesir tuh da tolak kutt..heehe..baca surat tawaran tuh dua kali ja pastuh terus simpan. Goodbye Mesir~ Nty suatu hari yang indah kite jejak kat bumi tuh jugak taw! Insya Allah.. (;

Eh dengar kata Kolej MARA Kulim tuh the best college? Iye ke?? Aku cam nak deny je..*ceyh..mentang2 dapat melaka, seboleh-boleh nak deny kalo kulim tuh baguss..ueks!* Ni haa..Penang, Pahang, Melaka un ada kata bagus gak. Haih..ntahla..nty asyik nak gaduh lak psl bnde kecik ni je pun.haha macam kartun.! Belajar je la kat mana2 pun. Diri sendiri ni yg penting, kan? Life is about creating urself okie. Bila kat tempat baru nanti, semua kawan-kawan sama je..freshie. Let people underestimate you, but never underestimate people. :)

Sedar tak sedar dah nak masuk kelas semula..^^ yeay! Tapi kan..hee da sebati cuti, berbulan-bulan ni, mesti liat nty..kui3 Asfarina, wake up up up! Up in the air~ haha.. All the best ya!

> ni yg berjaya dikesan yg dapat KMM : Best friend aka room-mate, Adilah Hani, classmates ; Mia, Kid, Yusri, Al Adzharry, Fauzan, maresmartians ; Myra, Izzul, Baihaqi, Shafiq Aqmal, Fendi, Ros, n my cousins ; Amirul Faiz n Norzarifah. Confirm, tak semua g matrix nih..lol. pilihan di tangan anda, so fikir2lah yg terbaeekk~!!

5 comments:

Myra Nasir said...

hehe. kolej mara kulim tu antara yg terbaik ;D and sama jgk kolej mara kuala nerang.

btw, MELAKA pun bagus sbb dia matrik lamaaaa. so bila dah lama2 nie, bagusss. :D

Ahmad Sharil said...

bye2 budak matriks!
aq x apply pun,
x minat sgt..
insyAllah,
kita bertemu di UIA!

Asfarina =) said...

myra : tetap x caye gak..sbb bnde nih under mtrikulasi. yg kuala nerang, sremban n banting tuh kan bru under mara. i mean, scholarshp, bwt IB, a-level sume tuh..hee

sharil : okies! insya Allah c u there! ;D

fy said...

asfa congratz ya..kite x tau sgt psl matrik ni..btw rasenye mane2 pn same je..benih yg baik dicampak ke mana pn menjadi pulau..gudluck ya..:)

Asfarina =) said...

yeah dats it.. thanx a lot fy! :)