Friday, April 2, 2010

Pekan Nanas..jemput2 melancong~

27 Mac 2010, Sabtu yg indah. :)

Okie, lately asek membaca buku, novel, blog org ja, then bz tanda kertas Chemistry f4 n f5 ok, excluding the essay. Teringat la masa mula2 belajar Chemistry, haih..mcm apa ja jawab. Sama la kut dgn pelbagai gaya jawapan students Cik Cop nih.. Dah semester 2 f5 baru best.. (:

Walaupun sibuk, kawan2 ajak jugak keluar pergi Pekan Nanas. Dekat je pun, 15 minit dari rumah dah boleh sampai. Alasan kukuh bgtahu Bonda (mmg selalu bajet2 kerabat, nk pnggil Bonda lak..XD), nak pergi Nurfa Farmstay tgk kambing! Hee..bukan main excited nak tgk kambing! Mcm kambing2 kat sana kenal mereka ja..=p x cakap pun nak mandi manda, sbb x confirm. Tp mmg bawak sepasang persalinan lebih laa..hee

Pkul 10 lebih sampai rumah Afiqah Hani.. Ktorg mmg plan nak masak Spaghetti kat rumah beliau.. Tp tersampai lambat lak..sbb kunci kereta Nadzirah hilang td..kecoh gile nak cari..haha so, bile sampai uma Fiqa tuh, spghetti n kuah dy semua da siap masuk tupperware. Tinggal nak goreng nugget lg sikit ja..hehe

Tanpa membazirkan cahaya matahari yg da semakin panas, ktorg naik satu kereta g Gunung Pulai, 15 minit gak dari uma Fiqa tuh. We~ seronok gile! Rase cm remaja lak sendiri2 je naik kereta..hahah *selama nih rase kanak2 so ni baru rse remaja kut..kui3

Ok, bila da sampai kat kaki gunung tuh baru teringat nak bgtaw bonda tempat anakanda berada waktu itu..hehe ^^ lawa ouh~ Subhanallah.. Kalo g ngn family, x pernah nyer nak naik kat tmpat air trjun sbb jauh nak mendaki. Nty ada la aunty2 yg sakit kaki lah, mkanan byk berat2 lak tuh..hehe Tp ni bile pergi ngn kawan2, naik sikit2 je tp bila sedar cam da jauh lak..ahah jumpalah air terjun! Whoa, bes nyerr!!

Mandi2~ kejap ja, dalam 13 minit je berendam.. (Nak mendaki un dah dekat stengah jam, mandi nyer 13 minit je? Tipo0~) XD siyes la ni! Tak main la berdusta ni beb..ibarat kata pepatah Melayu, "Berkatalah benar sekalipun pahit".. Ceyh..sempat lg ye ko Asfa..haha pepatah ke tuh? Slogan? Eh..hehe whatever~ tp bes kene air terjun tuh..rase cm kene urut ja air tuh terjun kat belakang badan..u gotta try n u'll know it then! (=

Lepas mandi mmg biasanya perut akan mula goreng gitar kan? Kui2..so makan la ayam goreng crispy, n apa2 yg dah sedia dimakan tuh. Spghetti n tong air x de lg ok, tngu makan kat farmstay nty..hiks.. Lepas tuh, lepak2 jap smentara tngu semua bersedia mangayun langkah pulang. Bersihkan badan kat bilik air kaki gunung tuh dgn bayaran 50 sen, then teruskan perjalanan g Nurfa Farmstay. Yey!

Ha..kat sini baru betul tujuan. Memandangkan farmstay ni milik ayah Nabila, Aziz so ktorg pun dijemput tengok2 chalet yg ada..hee lebih2 lak dyorg ni, siap duduk2 atas katil lg! =p kalo ada sesiapa nak datang, satu chalet tuh RM 80 je!! Dah la besar! Bes seyh..siap ada dapur, toilet un maju la..air cond, tv, refrigtr sume siap!

Dah kebulur, cepat2 hidang spghetti dan mulakan jamuan kat anjung chalet.. :) alhamdulillah.. Tp sempat gak terhidu bau2 harum semerbak dari kandang kambing nun di sana..haha faham kan? ok bagus, sangat faham. Dah kenyang, baru g melawat kambing2.. 

Sambutan dyorg camaner? Waha they were very friendly! ;) waktu ktorg jejakkan kaki kat dalam tuh je, banyak kepala kambing terkeluar dari celah2 kandang nak tengok ktorg yg famous nih..haha *perasantan. Bila ktorg buat2 mangembekkk kan, dyorg ulang! hahaha lawak je! Ada kambing tgh menyusukan anak dy, gemuk, berjanggut panjang, agresif, pasif, hitam, putih, kacukan, kelaparan, bunting, tanduk senget, sakit sume ada.. Bes taw! hehe.. Setiap minggu nty ada la pegawai kesihatan datang check2.. susu kambing pun boleh didapati di gerai berdekatan ye..maaf, harganya dah lupa.=p

Ok, pastuh kemas2 dan balik....udah kecapekan d0ng. Hepy2 day! ^^


3 comments:

FAUZAN said...

ouwh..ni ke yang gi waterfall tuh..
heh..tak ajak uh!! ceyh..
bajek dekat je..haha..
huhu..bape ramai fren ko
name blakang dye hani?? haha..
sesaje asking..heh =)

Asfarina =) said...

eleyh..ko uh ttbe je msg kat cosmos world..haha
adilah hani n afiqah hani je..
aku rase la 2 org tuh je..=p
nak bkenalan ke? kui3

thunbergia said...

dah leh gi air terjun gunung pulai ker, ingatkan dah ditutup tempat tuh,

salamm,